K

OLI KATTOSI SITTEN PELTI- TAI TIILIKATTO, ME MAALAAMME SEN AMMATTITAIDOLLA
Jätä tarjouspyyntö tasoitetyöstä

KYSY MEILTÄ REHELLINEN ARVIO JA MAALAUSTARJOUS KATOSTASI!

Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous

TIILIKATON MAALAUS

Tiili on luja ja kestävä kattomateriaali, mutta tiilikaton pinnoitusta ei sovi unohtaa. Tiili on huokoinen materiaali, minkä vuoksi vesi pääsee imeytymään sen sisään. Yksi kattotiili voi imeä vettä itseensä jopa 300 grammaa, mikä nostaa katon painoa huomattavasti ja aiheuttaa rasitusta kattorakenteille. Huokoisuus altistaa myös sammalen kasvulle, mikä on merkki tiilikaton pinnoituksen tarpeesta. Sammal ja jäkälä syövät tiilen sisällä olevaa kalkkia, jolloin tiili haurastuu ja imee enemmän vettä sisäänsä ja pakkasrapautuminen kiihtyy. Pakkasrapautumista tapahtuu, kun lämpötila sahaa nollan molemmin puolin ja tiilen huokosissa oleva vesi jäätyy ja sulaa useita kertoja.

Tässäkin kaikki lähtee huolellisella pesulla. Pesemme katosta kaiken sammaleen sekä lian pohjia myöten. Pinnoituksella tiilien huokoisuus saadaan kuntoon, jolloin yllä mainittu kehitys voidaan pysäyttää ja lopputuloksena katolle saadaan vähintään tuplasti lisää elinikää. Menetelmällämme tiilikatto saadaan uutta vastaavaan kuntoon sekä ulkonäöllisesti että suojausominaisuuksiltaan vain murto-osalla kattoremontin hinnasta. Uskomme että kattoa ei useinkaan tarvitse vaihtaa uuteen koko rakennuksen elinkaaren aikana, jos katolle tehdään oikeat huoltotoimenpiteet oikeaan aikaan. Jos puolestaan tiilikaton pintakäsittely jätetään tekemättä, eikä katosta pidetä huolta, seurauksena on lopulta usein katon vuotaminen ja mittavan kattoremontin tarve.

PELTIKATON MAALAUS

Suomessa peltikatto altistuu hyvin erilaisille sääolosuhteille ja jos maalipintaan tulee syystä tai toisesta vaurioita, alkaa korroosion kehittyminen peltikatteessa. Jos katolla ei ole säännöllistä kattohuoltoa, pääsee pelti helposti ruostumaan ja voi kulua puhki jopa muutamassa vuodessa. Peltikaton huoltomaalaus kannattaakin suorittaa ajoissa, sillä maalauksen ansiosta muutoin ehjän katteen elinkaarta on mahdollista jatkaa jopa 15 vuotta.

Peltikaton maalaus on täysin ammattilaisen työtä, eikä aiheesta. Kaikki lähtee katon perusteellisesta pesusta pesusta. Pinttynyt lika ja saasteet on saatava pohjia myöten pois täydellisen tartunnan takaamiseksi.


Sään rasitukset, lumimassat ja auringonpaahde rasittavat katon pintaa väistämättä, ja katon maalaaminen on tärkein keino pitää pinta kunnossa. Huoltomaalauksen ajankohtaisuuden tunnistaa maalin hilseilystä, värin haalistumisesta ja pellin ruostumisesta, mutta viisaampaa on toimia jo ennen näiden merkkien ilmaantumista. Mitä huonokuntoisempi pelti on, sitä enemmän pohjatöitä katolla on.
Maalaaminen tekee peltikatosta aivan uuden näköisen, mutta se ei silti ole pelkästään kosmeettinen toimenpide. Ehjä maalipinta antaa peltikatolle suojan sään rasituksilta estää sitä ruostumasta ja reikiintymästä, ja pidentää näin katon käyttöikää huomattavasti.